Kategórie
 
 
 
 
 

Laminovačka – na čo všetko ju môžete využiť?

Laminovačka – na čo všetko ju môžete využiť?

Laminovačka je zariadenie, ktoré laminuje papier do plastovej fólie, čím ho ochráni pred vonkajšími vplyvmi. Laminovačku pritom môžete využiť na mnohé účely – laminovanie fotografií, dôležitých dokumentov, certifikátov, či upozornení a značiek. Aké typy laminovačiek zoženiete a aké parametre si všímať pri výbere?

Laminovačky sa v zásade delia na 3 typy – domáce, kancelárske a profesionálne. Jednotlivé typy sa líšia svojimi schopnosťami, ktorým následne zodpovedá ich cena. Hneď prvým parametrom, ktorý si pri výbere laminovačky všímať, je rozmer papiera, ktorý dokáže laminovať. Profesionálne laminovačky si poradia aj s papierom rozmeru A2, menšie domáce laminovačky sú určené skôr na laminovanie menších formátov, napríklad fotografií. Pred kúpou laminovačky si tak ujasnite, aké formáty papiera plánujete laminovať a podľa toho si vyberte vhodný model.

Všímajte si aj hrúbku laminovacej fólie, s ktorým dokáže laminovačka pracovať. K dispozícii sú tenšie laminovacie fólie s hrúbkou okolo 80 mikrometrov, ale aj hrubšie fólie s hrúbkou 120 mikrometrov. Hrubšie fólie disponujú lepšou odolnosťou voči vonkajším vplyvom, sú tak vhodné napríklad na laminovanie upozornení a značiek, ktoré sú dlhodobejšie umiestnené vo vonkajšom prostredí.

Záleží vám na rýchlosti?

Domáce, kancelárske a profesionálne laminovačky sa navzájom líšia aj rýchlosťou laminovania. Laminovačky určené na domáce použitie laminujú pomalšie, zväčša rýchlosťou okolo 30 cm za minútu, kým profesionálne laminovačky dosahujú aj rýchlosť 50 cm za minútu. Rozdiely sú aj v čase zahrievania. Každá laminovačka sa pred použitím zahrieva, lacnejším domácim laminovačkám trvá zahrievanie dlhšie ako profesionálnym modelom.

Keď si vyberiete konkrétny model laminovačky, už vám ostane len kúpiť vhodnú laminovaciu fóliu vo veľkosti a hrúbke, ktorá bude pasovať do vašej laminovačky. Ak hľadáte kvalitné laminovačky a laminovacie fólie, pozrite si našu širokú ponuku, z ktorej si rozhodne vyberiete!

 
 
 

Osobný odber

Osobný odber

v kamennej predajni

Tovar skladom

Tovar skladom

u vás do 24 hodín

Doprava zdarma

Doprava zdarma

pri nákupe nad 119 eur

Odborné poradenstvo

Odborné poradenstvo

radi vám poradíme

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist DAVAJ.sk - katalóg odkazov Katalóg internetových stránok
Plná (Desktop) verzia