Kategórie
 
 
 
 
 

Ako správne hladať v džungli tonerov

Ako správne hladať v džungli tonerov

Milujete svoju kanceláriu, alebo je vaším druhým domovom? Tak potom sa určite dokonale staráte o svoje kancelárske potreby a viete kedy vám čo bude chýbať.  Dochádzajú vám práve náplne do tlačiarní a potrebujete si zaobstarať nové?

Na tom by nebolo nič zvláštne, ak však premýšľate aj o tom ako je  možné, že také malé náplne stoja tak veľa, potom možno stojíte pred dilemou kúpiť si originálne, kompatibilné alebo renovované náplne do tlačiarní . Odpoveď na túto otázku uľahčíme v tomto blogu.. Prv ako sa pozrieme tonerom na zúbky, by som rada  ujasnila  rozdiel medzi tonerom a atramentovou náplňou tzv. cartridge.

Toner je tlačová kazeta, ktorá  je použiteľná iba pre laserové tlačiarne s obsahom prášku, pričom cartridge je tlačová kazeta s atramentovou náplňou a je  určená iba  pre atramentové tlačiarne.

Je rozdiel naozaj len v cene ?

originálné náplne

Všeobecne platí, že originálne sú najdrahšie, pretože pochádzajú od výrobcu tlačiarní a čo sa týka kvality tlače, sú na najvyššej úrovni. Priplácate si však nielen za fakt, že na obale náplne nájdete známu značku tlačiarne, pretože za reklamu sa platí, ale najmä za to, že originálne tonery sú skutočne kvalitné. Majú najlepšie výsledky tlače, spoľahlivý výkon a jednoduchú manipuláciu.

Keď sa rozhodnete pre originálne náplne môžete očakávať originálne kazety, ktoré prvotriedny zápas do tlačiarne. Výrobcovia tlačiarní veľmi dobre poznajú svoje zariadenie a vyvíjajú atramentové kazety alebo tonerové kazety, ktoré sa zhodujú s kvalitou pripevnenia a tlače dokonale v zariadení a prinášajú perfektné výsledky po celú dobu životnosti kazety. Originálne atramentové kazety sú drahé, ale skutočne dobré.

Výhodami originálnych kaziet je neprekonateľná kvalita tlače, optimálna manipulácia, lepšia odolnosť tlače voči UV žiareniu a ich jedinou nevýhodou je vyššia cena. Pokiaľ sa tomu chcete vyhnúť máte dve možnosti, zakúpte si drahšiu tlačiareň, pretože platí, čím drahší prístroj tým výhodnejšie náplne alebo alternatívne náplne.

kompatibilné náplne

V porovnaní s originálnymi, sú kompatibilné náplne taktiež nové kazety s úplne novými dielmi a úplne novou farbou avšak nepochádzajú od originálneho výrobcu tlačiarne. Výrobcovia kompatibilných tonerov bývajú rovnako nie viac kontrolovaní ako producenti originálnych tonerov a sú aj držiteľmi certifikátov ISO. Lacnejšia cena sa neprejaví ani v kvalite tlače, ani v nižšej záruke. Hlavným dôvodom, prečo výrobcovia kompatibilných tonerov si môžu dovoliť predávať svoje výrobky za menej, je, že neinvestujú toľko financií do reklamy. Existuje však niekoľko ďalších rozdielov. Keďže väčšina kaziet má aj čip, môže sa stať, že indikátor úrovne s kompatibilných náplňou atramentové alebo tonerové kazety nebude fungovať správne.


Tlačová atramentová tlačiareň a tonerový prášok pre laserové tlačiarne pozostáva z množstva rôznych komponentov, ktorých zloženie udržuje výrobcov tlačiarne tajné. Mnoho spoločností ich už ovláda, ale napriek tomu existujú rozdiely týkajúce sa miešania farieb, farebnej vernosti av neposlednom rade odolnosti voči UV žiareniu a priľnavosti atramentu alebo tonera na papieri.


Výhodami je ich nízka cena. Avšak nevýhodou môže byť, že alternatívne kazety s tlačiarňou môžu byť trochu komplikovanejšie, v závislosti od modelu zariadenia. Môže sa stať, že ovládač tlačiarne naznačuje, že nie sú vložené žiadne originálne kazety (napríklad pri tlačiarni Epson). V niektorých prípadoch indikátor úrovne nemusí fungovať správne. Existujú niektorí predajcovia, ktorí dokonca dodávajú nové aktualizácie firmvéru, ktoré spôsobujú, že alternatívne kazety sú nepoužiteľné.

renovované náplne

Treťou lacnejšou a najekologickejšou možnosťou sú renovované tonery. Recyklácia je in a pokiaľ chcete podporiť životné prostredie a ešte ušetriť rozhodnite sa určite pre renovované tonery.
Na trhu sú firmy ktoré, nakupujú a zbierajú použité tonery. Zadarmo ich od vás odvezú, rozoberú na jednotlivé časti pričom oddelia plast, hliník, čipy, sklo z fotovalca, kovové súčiastky a ostatný materiál. Takou kontrolovanou likvidáciou prispejete k ochrane životného prostredia.


Z prázdnych tonerov sa zachovajú plastové telá, ktoré sa vyčistia a naplnia novým tonerovým prachom. Je to bežný spôsob, ktorý sa používa aj pri inej elektronike najmä pri mobiloch a notebookoch. Čo sa týka kvality tlače, tak tá je porovnateľná s originálnymi tonermi. Výhodou alternatívnych kaziet je v prvom rade veľmi nízka cena a podpora životného prostredia.


Ich nevýhodami sú manipulácia, a v závislosti od modelu firmware, indikátor úrovne hladiny tonera nefunguje, alebo nefunguje správne. Kvalita tlače je často (v závislosti od modelu) nie taká skvelá ako pri použití originálnych kaziet.

 

 

 
 
 

Osobný odber

Osobný odber

v kamennej predajni

Tovar skladom

Tovar skladom

u vás do 24 hodín

Doprava zdarma

Doprava zdarma

pri nákupe nad 119 eur

Odborné poradenstvo

Odborné poradenstvo

radi vám poradíme

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist DAVAJ.sk - katalóg odkazov Katalóg internetových stránok
Plná (Desktop) verzia