BLOG

Kategórie
 
 
 
 
 

Ako správne hľadať v džungli tonerov

 

Milujete svoju kanceláriu,  alebo je vaším druhým domovom? Tak potom sa určite dokonale staráte o svoje kancelárske potreby a viete kedy vám čo bude chýbať.  Dochádzajú vám práve náplne do tlačiarní a potrebujete si zaobstarať nové? Na tom by nebolo nič zvláštne, ak však premýšľate aj o tom ako je  možné, že také malé náplne stoja tak veľa, potom možno stojíte pred dilemou kúpiť si originálne, kompatibilné alebo renovované náplne do tlačiarní . Odpoveď na túto otázku vám uľahčíme, stačí čítať ďalej.  Prv ako sa pozrieme tonerom na zúbky, by som rada  ujasnila  rozdiel medzi tonerom a atramentovou náplňou tzv. cartridge. Toner je tlačová kazeta, ktorá  je použiteľná iba pre laserové tlačiarne s obsahom prášku, pričom cartridge alebo "farba do tlačiarne" je tlačová kazeta s atramentovou náplňou a je  určená iba  pre atramentové tlačiarne.

 

Je rozdiel naozaj len v cene ?


náplne do tlaciarne HPOriginálne náplne
Všeobecne platí, že originálne sú najdrahšie,  lebo pochádzajú od výrobcu tlačiarní a čo sa týka kvality tlače, sú na najvyššej úrovni.  Priplácate si však nielen za fakt, že na obale  náplne nájdete známu značku vašej tlačiarne, lebo za reklamu sa platí, ale najmä  za to, že originálne tonery sú naozaj kvalitné. Majú najlepšie výsledky tlače, spoľahlivý výkon a jednoduchú manipuláciu. Keď sa rozhodnete pre originálne náplne  môžete očakávať originálne kazety, ktoré prvotriedne zapasujú do vašej tlačiarne. Výrobcovia tlačiarní veľmi dobre poznajú svoje zariadenie a vyvíjajú atramentové kazety, alebo tonerové kazety, ktoré sa zhodujú s kvalitou pripevnenia a tlače dokonale v zariadení a prinášajú perfektné výsledky počas celej životnosti kazety. Originálne atramentové kazety sú drahé, ale naozaj dobré.   Výhodami   originálnych kaziet je neprekonateľná kvalita tlače, optimálna manipulácia,  lepšia odolnosť tlače voči UV žiareniu a ich jedinou nevýhody je vyššia cena.  Pokiaľ sa tomu chcete vyhnúť máte dve možnosti,  zakúpte si drahšiu tlačiareň, pretože platí, čím drahší prístroj tým výhodnejšie náplne, alebo alternatívne náplne.
 
Kompatibilné náplne
V porovnaní s originálnymi, sú kompatibilné náplne takisto nové  kazety s úplne novými dielmi a úplne novou farbou avšak  nepochádzajú od originálneho výrobcu tlačiarne. Výrobcovia kompatibilných tonerov bývajú rovnako ak nie viac kontrolovaní ako producenti originálnych tonerov a sú  aj držiteľmi certifikátov ISO.  Lacnejšia cena sa neprejaví ani v kvalite tlače, ani v nižšej záruke. Hlavným dôvodom, prečo výrobcovia kompatibilných tonerov si môžu dovoliť predávať svoje výrobky za menej, je, že neinvestujú toľko financií do reklamy. Existuje však niekoľko ďalších rozdielov. Keďže väčšina kaziet  má aj  čip,  môže sa stať, že indikátor úrovne s kompatibilných náplní atramentovej, alebo tonerovej kazety nebude fungovať správne.
Tlačová atramentová tlačiareň a tonerový prášok pre laserové tlačiarne pozostáva z množstva rôznych komponentov, ktorých zloženie udržuje výrobcov tlačiarne tajné. Mnoho spoločností ich už ovláda, ale napriek tomu existujú rozdiely týkajúce sa miešania farieb, farebnej vernosti a v neposlednom rade odolnosti voči UV žiareniu a priľnavosti atramentu alebo tonera na papieri.  
Výhodami je ich nízka cena. Avšak nevýhodou môže byť, že alternatívne kazety s tlačiarňou môžu byť trochu komplikovanejšie, v závislosti od modelu zariadenia. Môže sa stať, že ovládač tlačiarne naznačuje, že nie sú vložené žiadne originálne kazety (napríklad pri tlačiarni Epson ). V niektorých prípadoch indikátor úrovne nemusí fungovať správne. Existujú niektorí predajcovia, ktorí dokonca dodávajú nové aktualizácie firmvéru, ktoré spôsobujú, že alternatívne kazety sú nepoužiteľné.
 
Renovované náplne
Treťou najlacnejšou a najekologickejšou možnosťou sú renovované tonery. Recyklácia je in a ak chcete podporiť životné prostredie a ešte aj ušetriť rozhodnite sa určite pre renovované tonery. 
Na trhu sú firmy ktoré, vykupujú a zbierajú použité tonery. Zdarma ich od vás odvezú, rozoberú na jednotlivé časti pričom oddelia plast, hliník, čipy, sklo z fotovalca, kovové súčiastky a ostatný materiál.  Takouto kontrolovanou likvidáciou  prispejete  k ochrane životného prostredia.
Z prázdnych  tonerov sa zachovajú plastové telá, ktoré sa vyčistia a naplnia novým tonerovým prachom.   Je to bežný spôsob, ktorý sa používa aj pri inej elektronike najmä pri mobiloch, a notebookoch. Čo sa týka kvality tlače, tak tá je porovnateľná s originálnymi tonermi.  Výhodou alternatívnych kaziet je v prvom rade veľmi  nízka  cena a podpora životného prostredia.
Ich nevýhodami sú  manipulácia, pravdepodobne sa sťažuje ovládač tlačiarne alebo, v závislosti od modelu, indikátor úrovne nefunguje, alebo nefunguje správne.
Kvalita tlače je často (v závislosti od modelu) nie taká skvelá ako pri použití originálnych kaziet.

 

Tajomný svet školských zošitov

Víta vás tajomný svet školských zošitov, kde sa stretávajú pastelové obálky, mäkké linie a stránky naplnené písmenami rôznorodých tvarov a veľkostí. Vstúpte do tohto sveta, kde každý zošit je nádherným obrazom emócií, myšlienok a nápadov svojho majiteľa.

Či už ste študent, učiteľ, umelec alebo len náhodný čitateľ, školské zošity sú viac než len kus papiera. Sú to kryštalové gule, ktoré nám ukazuje svet cez oči ich tvorcov. Ako výlet do krajiny, kde sa tvorí história.

Vezmime si napríklad zošit malého dievčatka menom Mária. Jej zošit z matematiky je ako výlet do sveta plného čísiel a vzorcov. Avšak, je to tiež miesto, kde sa pocit radosti a úspechu stretáva s frustráciou a sklamaním. Je to miesto, kde sa Mária naučila, že nie vždy to ide ľahko, ale že to neznamená, že to nie je možné.

 

Školské tašky a batohy pre deti

Či už sa do školy chystáte nakupovať prvýkrát alebo sú školské nákupy vo vašej domácnosti už úplnou samozrejmosťou, určite uznáte, že medzi jednu z najpodstatnejších komodít patria školské tašky alebo batohy. Vybrať ich pri tom nie je vôbec jednoduchou záležitosťou a je potrebné prelúskať sa celým kvantom výrobcov, dizajnov a samozrejme aj preferenciami vášho školáka, ktorému bude robiť školská taška spoločnosť počas celého roka.

Hoci to nemusí byť zrejmé, je dôležité pri výbere školskej tašky zapojiť i dieťa – dizajn tašky môže byť pre vás druhoradý, pre dieťa je však na prvom mieste. Ak sa do školy chystáte prvýkrát, možno vaše dieťa poteší taška s dizajnom jeho obľúbených rozprávkových či filmových hrdinov. Dizajn môže zároveň na malých školákov pôsobiť motivujúco a bude ich pomaly postrkávať k tomu tešiť sa do školy a pripravovať sa svedomito každý deň. Starší žiaci určite ocenia nadčasový dizajn školských batohov, ktorý bude dokonale ladiť s ich štýlom, ktorý práve vyznávajú a je u nich na prvom mieste. Na našich stránkach objavíte širokú ponuku, ktorá rozhodne poteší malých i veľkých a bude náročné vybrať si z nej len jeden kúsok. Veríme však, že to zvládnete.

 

 

Ako správne hladať v džungli tonerov

Ako správne hladať v džungli tonerov

Milujete svoju kanceláriu, alebo je vaším druhým domovom? Tak potom sa určite dokonale staráte o svoje kancelárske potreby a viete kedy vám čo bude chýbať.  Dochádzajú vám práve náplne do tlačiarní a potrebujete si zaobstarať nové?

Na tom by nebolo nič zvláštne, ak však premýšľate aj o tom ako je  možné, že také malé náplne stoja tak veľa, potom možno stojíte pred dilemou kúpiť si originálne, kompatibilné alebo renovované náplne do tlačiarní . Odpoveď na túto otázku uľahčíme v tomto blogu.. Prv ako sa pozrieme tonerom na zúbky, by som rada  ujasnila  rozdiel medzi tonerom a atramentovou náplňou tzv. cartridge.

Toner je tlačová kazeta, ktorá  je použiteľná iba pre laserové tlačiarne s obsahom prášku, pričom cartridge je tlačová kazeta s atramentovou náplňou a je  určená iba  pre atramentové tlačiarne.

Je rozdiel naozaj len v cene ?

 

Laminovačka – na čo všetko ju môžete využiť?

Laminovačka – na čo všetko ju môžete využiť?

Laminovačka je zariadenie, ktoré laminuje papier do plastovej fólie, čím ho ochráni pred vonkajšími vplyvmi. Laminovačku pritom môžete využiť na mnohé účely – laminovanie fotografií, dôležitých dokumentov, certifikátov, či upozornení a značiek. Aké typy laminovačiek zoženiete a aké parametre si všímať pri výbere?

Laminovačky sa v zásade delia na 3 typy – domáce, kancelárske a profesionálne. Jednotlivé typy sa líšia svojimi schopnosťami, ktorým následne zodpovedá ich cena. Hneď prvým parametrom, ktorý si pri výbere laminovačky všímať, je rozmer papiera, ktorý dokáže laminovať. Profesionálne laminovačky si poradia aj s papierom rozmeru A2, menšie domáce laminovačky sú určené skôr na laminovanie menších formátov, napríklad fotografií. Pred kúpou laminovačky si tak ujasnite, aké formáty papiera plánujete laminovať a podľa toho si vyberte vhodný model.

Všímajte si aj hrúbku laminovacej fólie, s ktorým dokáže laminovačka pracovať. K dispozícii sú tenšie laminovacie fólie s hrúbkou okolo 80 mikrometrov, ale aj hrubšie fólie s hrúbkou 120 mikrometrov. Hrubšie fólie disponujú lepšou odolnosťou voči vonkajším vplyvom, sú tak vhodné napríklad na laminovanie upozornení a značiek, ktoré sú dlhodobejšie umiestnené vo vonkajšom prostredí.

Záleží vám na rýchlosti?

Domáce, kancelárske a profesionálne laminovačky sa navzájom líšia aj rýchlosťou laminovania. Laminovačky určené na domáce použitie laminujú pomalšie, zväčša rýchlosťou okolo 30 cm za minútu, kým profesionálne laminovačky dosahujú aj rýchlosť 50 cm za minútu. Rozdiely sú aj v čase zahrievania. Každá laminovačka sa pred použitím zahrieva, lacnejším domácim laminovačkám trvá zahrievanie dlhšie ako profesionálnym modelom.

Keď si vyberiete konkrétny model laminovačky, už vám ostane len kúpiť vhodnú laminovaciu fóliu vo veľkosti a hrúbke, ktorá bude pasovať do vašej laminovačky. Ak hľadáte kvalitné laminovačky a laminovacie fólie, pozrite si našu širokú ponuku, z ktorej si rozhodne vyberiete!

 

Ktoré dezinfekčné prostriedky by nemali chýbať vo vašej výbave?

Ktoré dezinfekčné prostriedky by nemali chýbať vo vašej výbave?

Pandémia korona vírusu nám ukázala, akú dôležitú úlohu zohráva v našich životoch dezinfekcia. Ak používate kvalitné a vhodné dezinfekčné prostriedky, vyhnúť sa môžete množstvu nepríjemných ochorení!

Dezinfekcia je v poslednom čase skloňovaná najmä s dôrazom na prevenciu pred korona vírusom, netreba však zabúdať, že v našom okolí sa nachádza aj veľké množstvo iných vírusov a baktérií, pred ktorými je dobré sa brániť. Efektívna dezinfekcia dokáže vyhubiť prakticky všetky typy baktérií, vírusov, ale aj plesní a iných nežiadúcich mikroorganizmov. Vy si tak môžete byť istí, že žijete v skutočne čistom prostredí a neriskujete žiadne nepríjemné ochorenie, ktoré by vám prekazilo vaše plány. Ktoré dezinfekčné prostriedky by ste mali mať vo svojej výbave, ak sa chcete čo najlepšie ochrániť?

Osobná hygiena je základ

Najväčší význam má dezinfekcia v oblasti osobnej hygieny. Podstatná je najmä dezinfekcia na ruky, ktorú by ste mali nosiť stále so sebou. Ak sa chcete ochrániť čo najlepšie, ruky by ste si mali dezinfikovať pravidelne, niekoľkokrát do dňa, nie len pred jedlom. Dezinfekcia na ruky je dostupná v podobe praktických gélov, ale aj vlhčených utierok.

Pozor si dávajte aj pri výbere mydla do vašej domácnosti. Mnohé mydlá totiž pekne voňajú, avšak nedokážu vaše ruky efektívne dezinfikovať. Pri výbere mydla tak dbajte na to, aby malo čo najlepšie dezinfekčné vlastnosti – nechcete si predsa domov priniesť nejaké ochorenie, ktoré sa rýchlo rozšíri medzi všetkými členmi domácnosti...

A čo dezinfekcia povrchov?

Keď už máte zvládnutú osobnú hygienu, druhým krokom je vhodná dezinfekcia povrchov, napríklad dezinfekcia podlahy. Aj v tomto prípade treba dbať na jediné – prípravky na čistenie podláh, kúpeľní, či nábytku, nevyberajte podľa ich peknej vône a ceny, ale podľa reálnych dezinfekčných účinkov. Moderné dezinfekčné prípravky na povrchy naviac aj pekne voňajú, o nič teda neprichádzate a povrchy svojho obydlia dokonale chránite pred nežiadúcimi vírusmi a baktériami.

Tak neváhajte, vyberte si kvalitné dezinfekčné prostriedky aj vy a žite v dokonalej čistote a hygiene !

 

 
 
 

Osobný odber

Osobný odber

v kamennej predajni

Tovar skladom

Tovar skladom

u vás do 24 hodín

Doprava zdarma

Doprava zdarma

pri nákupe nad 119 eur

Odborné poradenstvo

Odborné poradenstvo

radi vám poradíme

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist DAVAJ.sk - katalóg odkazov Katalóg internetových stránok
Plná (Desktop) verzia